Uručene jednokratne stipendije najboljim učenicima Škole

Adžlan Kurtanović preslišao Kur’an pred svojim muhafizom
December 21, 2018
Škola Kur’ana Časnog poklonila profesoru Amiru ef. Džanku putovanje na Umru
March 12, 2019

Uručene jednokratne stipendije najboljim učenicima Škole

Dana 19.12.2018. godine, u prostorijama centralnog odjeljenja Škole Kur’ana Časnog u Novom Pazaru, upriličena je dodjela novčanih stipendija za 30 najuspješnijih polaznika Škole Kur’ana Časnog.
Na samom početku ove svečanosti obratili su se predsjednik Mešihata muftija dr Mevlud ef. Dudić i direktor Škole Kur’ana Časnog hafiz Irfan ef. Malić koji su se u svom govoru zahvalili direktoru Fondacije „Hifz Časnog Kur’ana“, dr Džemalu Muslihu, na vrijednoj donaciji koju je obezbijedio našim učenicima, preko svojih prijatelja iz Kuvajta, a posredstvom njegove fondacije. Oni su takodjer pohvalili dosadašnji rad i uspjehe svih naših učenika, a posebno su naglasili njih tridest najuspješnijih.
Obraćajući se prisutnim polaznicima Škole oni su poslali dosta korisnih poruka od kojih ćemo jednu podijeliti sa vama, a to je da učenici budu dostojni onoga što uče u Školi Kur’ana, tj.samoga Kur’ana, da njihov cjelokupan život bude u duhu Kur’ana Plemenitog.
Stipendije najboljim polaznicima Škole uručio je lično direktor Fondacije „Hifz Časnog Kur’ana“ dr Džemal Muslih.
Koristimo priliku da mu se najiskrenije zahvalimo za sve što je uradio za napredak hifza u Sandžaku kao i uvaženim donatorima iz bratske države Kuvajt.
Molimo Allaha dž.š. da ih nagradi najboljom nagradom na oba svijeta. Amin!