Aza Osmanović preslišala hifz pred muhafizom Šemsom Dacić

Polaznici Škole Kur’ana Časnog posjetili šejha Kurejma Radžiha
December 21, 2018
Škola Kur’ana Časnog organizirala edukativnu ekskurziju do Prizrena
December 21, 2018

Aza Osmanović preslišala hifz pred muhafizom Šemsom Dacić

Dana 14.11.2018.god., u prepunoj hafizhani Škole Kur’ana Časnog u Novom Pazaru, polaznica Škole Kur’ana Časnog i učenica četvrte godine Medese Gazi Isa-Beg, Aza Omanović napamet proučila poslednje sure iz Kur’ana Plemenitog pred svojom muhaffizom hafizom Šemsom Dacić i na taj način uspješno okončala prvi krug učenja hifza.
U ovoj mubarek noći ona je darovala najljepši poklon svojim plemenitim roditeljima, svojoj muhafizi, Islamskoj zajednici, Školi Kur’ana Časnog, Medresi, sandžačkim Bošnjacima i cijelom muslimanskom Ummetu. Koristimo ovu priliku da joj najiskrenije čestitamo.

Na kraju ovog svečanog čina direktor Škole Kur’ana Časnog, hafiz Irfan ef.Malić, je u ime kolektiva Škole mubareklisao ovaj veliki uspjeh mladoj Azi Osmanović, kao i svima onima koji su joj bili podrška na njenom putu hifza, uz dovu Allahu dž.š. da je učvrsti na pravome putu i preporuku da nastavi sa usavršavanjem svog hifza te da što prije izađe pred komisiju za hifz Mešihata IZ-e u Srbiji i tako ovjeri svoje stečeno znaje u Školi Kur’ana Časnog i time stekne zvanje hafize Kur’ana Plemenitog.

U svom nadahnutom govoru, direktor se takođjer osvrnuo na početak rada Škole Kur’ana Časnog, kao i na neke ključne rezultate u dosadašnjem radu Škole, naglasivši da je ponosan što su neki naši učenici sada stasali u vrsne i znane muhafize i izrazivši želju da svi naši svršenici hifza u skorijoj budućnosti imaju svoje kur’anske halke, marljive i vrijedne učenike poput Aze Osmanović.

Hvala Allahu dž.š. što nas je počastio ovim mubarek trenutkom i što našu ustanovu učini bajraktarom u učenju Kur’ana na ovim prostorima, uz dovu Njemu Uzvišenom da još više rasprostrani prsa Bošnjaka u pogledu učenja, pamćenja i praktikovanja Kar’ana Časnog.

Molimo Allah dž.š. da buduću hafizu Azu obilato nagradi, njene roditelje, muhafizu Šemsu Dacić, kao i sve one koji su na bilo koji način doprinijeli ostarivanju ovog veličanstvenog uspjeha. Amin.