Direktor Škole Kur’ana Časnog obišao pet bošnjačkih džemata u Švijcarskoj

Škola Kur’ana Časnog osvojila 10 mjesta na 2. regionalnom takmičenju u učenju Kur’ana u Sarajevu
November 6, 2017
Seminar za predavače u Školi Kur’ana Časnog
December 27, 2017

Direktor Škole Kur’ana Časnog obišao pet bošnjačkih džemata u Švijcarskoj

Proteklih nekoliko dana direktor Škole Kur’ana Časnog, hafiz Irfan ef. Malić, boravio je u  Švicarskoj na inicijativu sandžačkog džemata Wetzikon koji je bio njegov domaćin. Tokom ove posjete direktor hfz. Malić je posjetio i ostale džemate: IZBA Oberentfelden – prvi bošnjački džemat u Švicarskoj, džemat Bošnjaka sa Kosova – Wallisellen, bošnjački džemat u Shlirenu i sandžački džemat u Ebikonu.

Obzirom da se nalazimo u mjesecu rabiu-l-evvelu u kojem se muslimani širom svijeta sjećaju životopisa i djela Poslanika s.a.v.s., direktor hfz. Malić se u ovim džematima obratio sa više vazova i nasihata na spomenutu temu i na vrlo inspirativan način prisutne podsjetio na najboljeg uzora cijelom čovječanstvu, na najodabranijeg čovjeka koji je hodao zemljom, na Allahovog miljenika i poslanika Muhammeda s.a.v.s.

Posjeta ovim džematima također je bila i radnog karaktera, tokom koje je direktor Škole Kur’ana predstavnike ovih džemata upoznao sa dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima Škole. Tokom ove posjete ljubazni domaćini su obećali da će u narednom periodu rado pomoći i podržati uspješan rad Škole Kur’ana Časnog i tom prilikom su direktoru uručili materijalna sredstva kao vid bratske podrške i solidarnosti.

Uprava Škole Kur’ana Časnog na čelu sa direktorom hafizom Irfan ef. Malićem koristi ovu priliku da se ljubaznim domaćinima u Švicarskoj (Almiru Husoviću, Emin-ef. Haliloviću, Almiru Murseloviću, Orhan-ef. Džudževiću, dr. Muris-ef. Puriću, Muamer-ef. Eleziju, mr. Džemilu Pašiću i svima ostalima) zahvali na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da ih nagradi najboljom nagradom na oba svijeta i podari im svaki hair u daljem radu. Amin.

 Škola Kur’ana Časnog