Emin Hrapović osvojio prvo mjesto na Svjetskom takmičenju u Medini

Završna Kur’anska hatma u Školi Kur’ana Časnog i Hajrudin džamiji
June 13, 2018
Polaznici Škole Kur’ana Časnog posjetili šejha Kurejma Radžiha
December 21, 2018

Emin Hrapović osvojio prvo mjesto na Svjetskom takmičenju u Medini

Hafiz Emin Hrapović, predstavnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Škole Kur’ana Časnog, na 40. Internancionalnom natjecanju u hifzu Kur’ana „Kralj Abdu-l-Aziz“u Medini,osvojio je prvo mjesto u kategoriji 5 džuzeva. Dugo mjesto osvojio je još jedan vrijedni bošnjak, Omer Faruk iz Bosne i Hercegovine.
Vrijedi spomenuti da je prošle godine, na 39. natjecanju učača kur’ana u Meki, hfz. Ammar Muderizović osvojio drugo mjesto u istoj kategoriji.
Hfz. Emin Hrapović i hfz. Amma Muderizović su učenici hafiza Irfana ef. Malića, direktora Škole Kur’ana Časnog, koji je uporedo sa ovim takmičenjem prisustvovao i stručnom seminaru, za sertifikat sudije na ovakvim i sličnim Kur’anskim natjecanjima.
Uspjeh hafiza Emina Hrapovića, osim što je njegov lični uspjeh, također je uspjeh i veliko priznanje Mešihatu IZ-e u Srbiji, Školi Kur’ana Časnog, njegovom muhaffizu, kao i cijelom Sandžaku.
Ovim putem čestitamo vrijednom hfz. Eminu Hrapoviću, njegovim roditeljima, kao i svim ostalim natjecateljima na ostvarenom uspjehu, a posebne zahvale i pohvale za profesionalizam i toplu dobrodošlicu upućujemo organizatoru 40. Internancionalnog natjecanja u hifzu Kur’ana „Kralj Abdu-l-Aziz“u Medini.
Škola Kur’ana Časnog.