Škola Kur’ana Časnog organizovala Islamski kviz znanja za svoje polaznike

Škola Kur’ana Časnog poklonila profesoru Amiru ef. Džanku putovanje na Umru
March 12, 2019
Škola Kur’ana Časnog organizovala četvrti po redu tradicionalni turnir u malom fudbalu
April 30, 2019

Škola Kur’ana Časnog organizovala Islamski kviz znanja za svoje polaznike

 

Dana 14.04.2019. god., u Velikoj sali Mešihata održan je Islamski kviz znanja za polaznike Škole Kur’ana Časnog. Na ovom kvizu učestvovali su polaznici iz 24. odjeljenja Škole, širom Sandžaka, njih 135. Djeca su se takmičila u dvije odvojene kategorije, uzrasta od prvog do četvrtog razreda i uzrasta od petog do osmog razreda. Takmičarske ekipe su se sastojale od po pet učenika.  Oni su u predhodnom periodu osvojili prva mjesta na sličnim takmičenjima koja su  organizaovano na nivou svakog odjeljenja pojedinačno.

Na samom početu uručena su priznanja za učešće svim takmičarima a nakon toga je uslijedio eliminacioni krug takmičenja. U finalnom krugu takmičenja takmičilo se po šest ekipa u obe kategorije.

Na samom kraju takmičenja direktor Škole Kura’ana Časnog, hfz.Irfan ef.Malić se obratio  prisutnim, poslao mnogo lijepih savjetodavnih i odgojnih poruka polaznicima Škole Kur’ana Časnog i mubreklisao im zajednički uspjeh, jer su svi oni od prvog do poslednjeg pokazali izvanredno znanje a pobjednička mjesta su odlučivale bodovne razlike od  0.20 pojena i slično.

Direktro Škole je uručio priznanja i novčane nagrade za 30. najuspjenijih  takmičara Islamskog kviza znanja.

Koristimo priliku da se zahvalimo Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na pomoći  i saradnji, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovog  hairli projekta. Molimo Allaha dž.š. da ih obilato nagradi.

Posebnu zahvalnost upućujemo upošljenicim našeg kolektiva koji su uložili mnogo truda da se ovaj kviz uspješno realizuje, našim dragim takmičarima kao i njihovim roditeljima.

Rezultati takmičenja su sljedeći:

  • U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto osvojilo je odjeljenje iz Novog Pazara- Centralno odjeljenje (Elmedina Šehović, Muhamed Tmusić, Murat Lukač, Bakir Drustinac i  Ensar Pružljanin), drugo mjesto odjeljenje  iz  Sjenice-Sabur džamija (Amina Džigal, Ahmed Kolašinac, Seid Kolašinac, Nahla Kasumović i Mubina Vejsilović) i treće mjesto odjeljenje iz Prijepolja ( Ajša Muškić, Ajla Šantić, Mahir Mehović, Dalija Bajrektarević  i Adnan Khaled)
  • U kategoriji od petog  do četvrtog osmog prvo mjesto osvojilo je odjeljenje iz  Rožaja (Sumeja Kujević, Dalila Kurbardović, Zahra Monić, Merjem Kuč i Sumeja Košuta), drugo mjesto odjeljenje iz Novog Pazara-Centralno odjljenje (Rumejsa Destanović, Emra Latifović, Dina Mekić, Sara Dolova i Ema Hasanović), treće mjesto odjeljenje iz Prijepolja (Sara Šantić, Umejja Šantić, Lejla Bećirović, Edin Mehović i Emir Porović)

Neka je mubarek olsun svima.