Hfz. Kujević i prof. Curić predstavili institucije

Karavana Škole Kur’ana Časnog u posjeti džematu Fedžr u Minhenu
June 16, 2016
Hafiz Malić- Ono što je nekad bilo pojam danas se ostvaruje
June 16, 2016

Hfz. Kujević i prof. Curić predstavili institucije

U subotu, 20.06.2015. godine gosti “Ramazanskog programa” Sandžak TV  bili zamjenik Muftije sandžačkog za Južni Sandžak i da’vu, hfz. Abdurrahman ef. Kujević i koordinator Škole Kur’ana Časnog u Rožajama i Petnjici, Kemal ef. Murić, koji su pored teme o mjesecu Ramazanu govorili i o isturenom odeljenju Medrese Gazi Isa-beg u Rožajama, vrtiću Reuda u Rožajama i školi Kur’ana Časnog u Rožajama i Petnjici.

Hfz. Abdurrahman ef. Kujević, kao čvrsta veza između Južnog i Sjevernog Sandžaka, uspijeva da pravi balans, jer kako navodi „Sandžak je naš emanet“.

Na kraju je poručio svim muslimanima, ono čime savjetuje i sebe, da isposte svaki dan mjeseca Ramzana, da prouče svakog dana jedan džuz, da klanjaju teravih-namaz, da ne propuste noćni namaz.

A u nedjeljnoj emisiji predstavnici vrtića Reuda, upravnik Mersad Curić i vaspitačice Amela Muratović i Elvira Mekić, koji su istakli da su vrtići opremljeni novim kombijima i da rade na otvaranju novih odjeljenja u Novom Pazaru i cijelom Sandžaku, kao i na izradi udžbenika čiji će autor biti on u saradnji sa vaspitačicama.

Upravnik ističe da djeca pored osnovnog znanja koje mogu steći, imaju i vjerske aktivnosti.

Na kraju je upravnik Reude rekao da je ponosan time šta je predškolska ustanova Reuda postigla, da je ponosan i na radnike Reude kao i na sve koji su im dali podršku. Takođe, preporučuje roditeljima da ulažu u odgojno-obrazovni rad, jer je to investicija koja je isplativa.

M.Serhatlić