Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog 2018

Ramazanski iftari u Školi Kur’ana Časnog
May 28, 2018
Završna Kur’anska hatma u Školi Kur’ana Časnog i Hajrudin džamiji
June 13, 2018

Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog 2018

Dana 29. 05. 2018. god.,14-tog dana mubarek mjeseca ramazana, Škola Kur’ana Časnog u restoranu “Balkan”, organizovala je kolektivni iftar za upošljenike škole i odabranu grupu polaznika hifza.Pored kolektiva i rukovodstva Škole Kur’ana Časnog, ovom iftaru prisustvovali su predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Muftijom dr.Mevlud-ef. Dudićem,v.d.Muftija sandžački Abdurahman ef. Kujević i predsjednik Upravnog odbora Škole Kur’ana Časnog, direktor Gazi Isa-beg medrese dr. Rešad-ef. Plojović, glavnim imam Medžlisa IZ-e u Novom Pazaru, Asmir-ef. Crnovršanin, predstavnici Turske ambasade u Beogradu, šejh Matrudi iz Saudijske Arabije, hafizi iz Turske, hafizi koji uče mukabele tokom mjeseca ramazana i najuspješniji polaznici Škole Kur’ana Časnog.

Prisutnima na ovom iftaru obratili su se direktor Škole Kura’na Časnog, hafiz Irfan.ef-Malić i predsjednik Mešihata, Muftija dr.Mevlud-ef. Dudić. U svom obraćanju direktor Škole se zahvalio svim prisutnima i izrazio im toplu dobrodošlicu a zatim istakao važnost i dosadašnje rezultate Škole Kur’ana Časnog, kao i svoje zadovoljstvo što smo dio neraskidivog dijela Islamske zajednice. Nakon toga je zamolio uvaženog Muftiju da se i on obrati prisutnima i da uputi nekoliko korisnih savjeta. U svom obraćanju Muftija je istakao važnost ove mlade ustanove, njene dosadašnje rezultate kao i emanet koji dolazi sa svim dosadašnjim uspjesima Škole. Muftija je pored važnosti Škole Kur’ana Časnog posebno naglasio bitnost hifza i hafiza u opštem smislu, ističući da su hafizi Kur’ana velika blagodat i berićet Sančačkog naroda.

Pokrovitelji ovog iftara bili su Škola Kur’ana Časnog, ambasada Republike Turske u Beogradu i vlasnik restorana Balkan, Izo Omerović. Zahvaljujemo se Allahu dž.š. na prvom mjestu a zatim svima onima koji su prisustvovali ovom predivnom iftaru, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj iftar uspjepšno realizuje. Amin.