Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog 2019

Škola Kur’ana Časnog organizovala četvrti po redu tradicionalni turnir u odbojci
April 30, 2019
Kerim Prepoljac iz Sjenice, polaznik Škole Kur’ana Časnog postao hafiz Kur’ana
June 18, 2019

Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog 2019

Dana 20.05.2019.god.,šesnaestog dana mubarek mjeseca ramazana, Škola Kur’ana Časnog je u restoranu “Gaziya” organizovala kolektivni iftar za upošljenike svoje škole. Pored kolektiva i rukovodstva Škole Kur’ana Časnog na ovom iftaru prisustvovali su predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Muftijom dr.Mevlud-ef. Dudićem, akademik i Muftija Muamer ef.Zukorlić, direktor Gazi Isa-beg medrese dr. Rešad-ef. Plojović, glavnim imam Medžlisa IZ-e u Novom Pazaru Enver-ef. Omerović, šejh Hamed iz Saudijske Arabije, hafizi koji uče mukabele tokom mjeseca ramazana i rukovodioci pojedinih ustanova Mešihata Iz-e u Srbiji.

Prisutnima na ovom iftaru obratili su se direktor Škole Kura’na Časnog, hafiz Irfan.ef-Malić i predsjednik Mešihata, Muftija dr.Mevlud-ef. Dudić. U svom uvodnom obraćanju direktor Škole se svim prisutnima zahvalio na odazivu a zatim zatim istakao važnost Škole Kur’ana Časnog i njene dosadašnje rezultate, kao i svoje lično zadovoljstvo što smo dio neraskidivog dijela Islamske zajednice. Nakon svog obraćanja direktor Škole zamolio je uvaženog Muftiju Dudića da se obrati prisutnima i da im uputi nekoliko korisnih savjeta.

U svom obraćanju Muftija je istakao važnost ove Škole Kur’ana Časnog, njene dosadašnje rezultate kao i emanet koji dolazi sa svim dosadašnjim uspjesima Škole. Muftija je pored važnosti Škole Kur’ana Časnog posebno naglasio bitnost hifza i hafiza u opštem smislu, ističući da su hafizi Kur’ana velika blagodat i berićet Sančačkog naroda.

Zahvaljujemo se Allahu dž.š. na svim blagodatima kojima nas časti u ovom blagoslovljenom mjesecu ramazanu, koristeći priliku da se od sveg srca i najiskrenije zahvalimo svima onima koji su prisustvovali ovom iftaru. Posebna zahvalnost izražavamo svakom onom ko je na bilo koji način pomogao da se ovaj iftar uspješno realizuje.