Škola Kur’ana Časnog organizirala edukativnu ekskurziju do Prizrena

Aza Osmanović preslišala hifz pred muhafizom Šemsom Dacić
December 21, 2018
Adžlan Kurtanović preslišao Kur’an pred svojim muhafizom
December 21, 2018

Škola Kur’ana Časnog organizirala edukativnu ekskurziju do Prizrena

Dana 15. 11. 2018. godine, novopazarska odjeljenja Škole Kur’ana Časnog organozovala su edukativno-rekrativnu ekskurziju do grada Prizrena.Na ovu ekskurziju krenuli su  polaznici Centralnog odjeljenja Škole Kur’ana Časnog u Novom Pazaru, odjeljenja u Muru i Jošanici sa većim brojem pratioca djece, koji su se sa dosta pažnje i odgovornosti brinuli o njima.

Gostima iz Novog Pazara domaćin i vodič, ispred IZ-e u Prizrenu, bio je uvaženi efendija Anel Avdiju, koji je tokom čitavog dana bio na usluzi polaznicima i predstavnicima Škole Kur’ana Časnog.

Ova edukativno-rekreativna ekskurzija sastojala se od obilaska poznatih kulturno-historijskih znamenitosti grada Prizrena, prvenstveno obilaskom Sinan-pašine džamije, Emina-pašine džamije, Bajrakli džamije, prizrenskog hamama, stare čarsije, njenih dućana, kao i posjete seoskom džematu Ljubižda.

Zaista je dan bio prekratak da bi se mogle obići sve ljepote i znamenitosti prekrasnog grada Prizrena.

Zahvaljujući Uzvišenom Allahu dž.š., na prvom mjestu, a zatim nesebičnom trudu vrijednih upošljenika Škole, djeca su se i sa ove eksurzije vratila   zdrava, sretna i zadovoljna noseći sa sobom puno lijepih utisaka i sjećanja.

Koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo IZ-e Prizrena, a posebno njenom predstavniku  Anel efendiji, koji nam je na naljepši način predstavio ljepote Prizrena, koji je odvojio svoje vrijeme da bude sa nama, kao i na tome što je obezbijedio ručak za sve polaznike ove ekskurzije u saradnji sa vrijednim džematom džamije Ljubižda.

Molimo Allaha dž.š.da svakim dobrom nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova prelijepa ekskurzija uspješno realizuje. Amin.