Škola Kur’ana Časnog organizovala ekskurziju do Plava i Gusinja

ONLINE ŠKOLA KUR’ANA ČASNOG
September 7, 2016
Sjećanje sa ekskurzije Škole Kur’ana Časnog, Plav i Gusinje, 24.09.2016.god.
September 28, 2016

Škola Kur’ana Časnog organizovala ekskurziju do Plava i Gusinja

Dana 24. septembra 2016. godine Škola Kur’ana Časnog je za svoje polaznike organizovala jednodnevnu ekskurziju do Plava i Gusinja.
Na ovu ekskurziju krenulo se u jutarnjim časovima, sa osam autobusa i sa preko 320 polaznika iz više odjeljenja širom Sandžaka. Veći broj profesora i ostalih pratilaca djece staralo se o njihovoj sigurnosti, brižljivo ih čuvajući tokom ovog ne baš lakog puta.

Učesnike ove ekskurzije u Plavu dočekao je vrijedni imam Sead ef. Jasavić, koji nas je prošetao širom lijepog grada Plava, pokazavši nam nekoliko prelijepih džamija i veleljepnih kula, među kojima se posebno ističu najstarija džamija iz XV vijeka i Redžepačića kula. Sead-efendija je djeci tokom svog obraćanja spomenuo mnogo bitnih historijskih podataka grada Plava, govorom koji bi zasjenio mnoge historičare tog podneblja.
Posjeta ovom gradu završila se obilaskom Plavskog jezera, gdje su djeca istinski uživala, koristeći svaku priliku da se slikaju i da tako memorišu sve lijepe trenutke koje su tu doživjeli.
Nakon posjete Plavu, zaputili smo se prema Gusinju i posjetili nadaleko poznate Ali-pašine izvore, atraktivno turističko izletište. Hladna voda sa izvora nikoga nije ostavila ravnodušnim, kao i prelijepa priroda koja okružuje ovaj biser Južnog Sandžaka.
Nakon obavljanja ikindije namaza, sa mnogo prelijepih utisaka, zaputili smo se svojim kućama.
Škola Kur’ana će i dalje nastaviti sa realizacijom ovakvih i sličnih vannastavnih aktivnosti, trudeći se da na svaki način obraduje svoje vrijedne polaznike.
Molimo Allaha dž.š. da svakim dobrom nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova prelijepa ekskurzija uspješno realizuje. Amin.
Škola Kur’ana Časnog