Učenici Škole Kur’ana Časnog iz Prijepolja posjetili beogradski džemat Krnjaču

Kontak telefoni za upis u Školu Kur’ana Časnog
August 25, 2016
Početak školske 2016/2017 god. Photo album
September 7, 2016

Učenici Škole Kur’ana Časnog iz Prijepolja posjetili beogradski džemat Krnjaču

U nedjelju, 20.08.2016. godine, učenici Škole Kur’na Časnog iz Prijepolja, predvodjeni profesorom Almir ef. Šanticem  su posjetili beogradski dzemat Krnjaču u Medžlisu IZ-e Beograd. Upoznali su se sa radom džemata, vrijednim imamima Muhamed Velijem i Tafom Berišom. Okupljenim dzematlijama se prof. Šantic obratio kratkim predavanjem ističući potrebu za učenjem vjere, osnaživanjem institucije Islamske zajednice i potrebu učvrsćivanja bratskih veza svih muslimana kako u Sandžaku i Srbiji tako i šire.

Potom su gosti iz Prijepoljai uručili vrijednu donaciju ( knjige, leptop i stampač ) kojom je otpočet projekat formiranja mektebe (islamske biblioteke) u ovom beogradskom džematu, time privodeći kraju akciju učenika Škole Kur’ana Časnog iz Prijepolja, pod pokrivateljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Muftijstva beogradsko-novosadskog.

Džematlije su izrazile zahvalnost Školi Kur’ana Časnog Prijepolje, učenicima i njihovom vrijednom profesoru na značajnoj donaciji  koja će unaprjediti rad njihovog džemata. Takodje su izrazili svoju zahvalnost Mešihatu na brizi koju pokazuje za džemate u Muftijstvu beogradsko-novosadskom.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11