Upriličena hafiska dova za Amelu Aličković

Polaznici Škole Kur’ana Časnog za braću i sestre u Siriji
December 23, 2016
Predstavnik Svjetske organizacije za hifz dr. Džemal Muslih posjetio Školu Kur’ana Časnog
December 23, 2016

Upriličena hafiska dova za Amelu Aličković

U četvrtak 22.12.2016. godine u Altun alem džamiji nakon podne namaza upriličena je hafiska dova Ameli Aličković iz Novog Pazara, koja je tom pirlikom proučila zadnje kur’anske ajete, čime je okončala svoje preslušavanje pred Komsijom za hifz Mešihata IZ-e u Srbiji.
Nakon obraćanja njenog muhafiza hfz. Irfan ef. Malića, inače direktora Škole Kur’ana Časnog i imama Altun alem džamije, diplomu o završenom hifzu mladoj hafizi uručio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji se nakon toga i obratio prisutnima, između ostalog, rekavši da je Amela prva hafiza koja je pred komisijom Mešihata potvrdila svoj hifz i da još nekoliko kandidata, izdanaka Škole Kur’ana, čeka zakazivanje termina za dobijanje statusa čuvara Allahove riječi.
Hafisku dovu proučio je hfz Irfan ef. Malić, a osim njega Komisiju za hifz činili su njen predsjednik hfz. Abdurrahman ef. Kujević i hfz. dr. Almir ef. Pramenković.
Novčanu hediju hafizi Ameli uručio je dr. Džemal Muslih, predstavnik Svjetske organizacije za hifz iz Džede u Sarajevu.
Hafiskoj dovi prisustvovao je i dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver ef. Gicić, kao i glavni imami Medžlisa IZ-e Novi Pazar, Tutin i Priboj.
dsc_8911
dsc_8856
 
dsc_8922
dsc_8898
dsc_8899dsc_8935dsc_8945