Drugo takmičenje u učenju Kur’ana u Sandžaku

Poznati kurra hafiz iz Medine dr. Jusuf Ed-Davud el Misrijj posjetio Školu Kur’ana Časnog i održao prigodno predavanje
January 16, 2018
Uručene nagrade najboljima u takmičenju učenja Kur’ana Časnog
February 5, 2018

Drugo takmičenje u učenju Kur’ana u Sandžaku

Dana, 28.01.2018. godine,u Velikoj sali Mešihata IZ-e u Srbiji i kompleksa Altun-alem džamije, održano je drugo po redu natjecanje   u učenju Kur’ana, za polaznike Škole Kur’ana Časnog i polaznike mekteba iz Novog Pazara.

Na samom početku prisutnima se  obratio direktor Škole Kur’ana Časnog, Irfan ef. Malić, koji je tokom svog obraćanja  naglasio važnost i značaj ovog takmičenja, poželio svim natjecateljima  uspjeh tokom  samog  natjecanja  i zahvalio se  Mešihatu IZ-e u Srbiji, na čelu sa njenim predsjednikom, muftijom, dr. Mevlud ef. Dudićem na podršici  u radu i organizovanju samog takmičenja.

Nakon obraćanja direktora  Škole, prisutnima se obratio i  takmičenje otvorio uvaženi predsjednik Mešihata, muftija, dr. Mevlud ef. Dudić, koji je tokom svog obraćanja takodjer naglasio bitnost ovog i sličnih takmičenja za cio naš Sandžak i našu Islamsku zajednicu u opšte, pohvalio dosadašnji rad i uspjehe Škole Kur’ana Časnog, kao i uspjehe koje su njeni polaznici postigli na monogim takmičenjima koja su se održavala u predhodnom periodu i poželio čitavom kolektivu Škole još više uspjeha u radu i dobrih rezultata u narednom periodu.

Komisiju za provjeru znanja natjecatelja sačinjavali su: hfz. Irfan ef. Malić, hfz. Faris Dautović, hfz. Elvedin Avdović, hfz-a Khawla Omar, hfz-a. Šemsa Dacić, hfz-a Safeta Ujkanović, hfz-a Remzija Kolašinac, hfz-a Binasa Šabanović, hfz-a Sumeja Ujkanović i hfz-a Amela Aličković.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 140 natjecatelja širom Sandžaka  koji su predhodnih mjeseci  prošli  kvalifikacioni krug takmičenja.

Natjecanje je bilo  u sledećim kategorijama:

1.Polaznici mekteba (od sure Nas do sure Duha)

2.Hifz sure Bekare

  1. Hifz Amme džuza
  2. Hifz Tebarek džuza
  3. Hifz 5 džuzeva
  4. Hifz 10 džuzeva
  5. Hifz 15 džuzeva
  6. Tilawet-ispravno i melodično učenje Kur’ana

Svječana dodjela nagrada, priznanja i proglašenje pobjednika održat će inšAllah u ponedeljak  5. februara u Velikoj sali Mešihata sa početkom u 13:00 časova.

Škola Kur’ana Časnog ovim putem želi izraziti posebnu  zahvalnost  donatorima i pokroviteljima ovog takmićenja, Fondaciji Hifz Kur’ana Časnog iz Sarajeva, na čelu sa uvaženim  bratom i prijateljem Škole Kur’ana Časnog-Novi Pazar, doktorom Džemalom Muslihom i Kulturnom centru Kralj Fahd iz Sarajeva.

Molimo Allaha dž.š. da predstavnike Mešihata, donatore  takmičenja i njihove  saradnike, nagradi svakim dobrom na oba svijeta, podari im još više  uspjeha u daljem radu, da obilato nagradi članove ispitivačke komisije, natjecatelje, njihove roditelje i sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo takmičenje uspješno realizuje. Amin.

Škola Kur’ana Časnog