Poznati kurra hafiz iz Medine dr. Jusuf Ed-Davud el Misrijj posjetio Školu Kur’ana Časnog i održao prigodno predavanje

Svječana prigoda polaznika Amme džuza
December 27, 2017
Drugo takmičenje u učenju Kur’ana u Sandžaku
January 29, 2018

Poznati kurra hafiz iz Medine dr. Jusuf Ed-Davud el Misrijj posjetio Školu Kur’ana Časnog i održao prigodno predavanje

Dana 16.01.2018.god. direktor Škole Kur’ana Časnog hafiz Irfan ef. Malić i predsjednik Upravnog odbora škole v.d. Sandžačkog mufije hfz. Abdurrahman ef.Kujević primili poznatog kurra hafiza dr. Jusufa Ed-Davuda el Misrija, profesora Univerziteta Tajjibe u Medini i muhafiza u Poslanikovoj džamiji. Tokom srdačnog razgovora Uprava škole uvaženog gosta upoznala je sa svojim dosadašnjim radom i planovima za dalju budućnost.

Nakon ovog prijema kurra hafiz dr. Jusuf  Ed-Davud el Misrijj u prostorijama Fakulteta za Islamske studije održao je inspirativno predavanje na temu ,,Tedebbura” (promišljanja i ražmišljana o Kur’anu), sa predavačima Škole Kur’ana Časnog, nekim polaznicima hifza i nekolicinom studenta iz Medine. Uvaženi musafir iz Saudijske Arabije ovih dana boravi u posjeti Mešihatu i u toku svog zijareta održat će nekoliko predavanja širom Sandžaka.

Škola Kur’ana Časnog se ovim putem želi zahvaliti uvaženom šejhu na posjeti i korisnim nasihatima, kao i Upravi Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru na gostoprimstvu i bratskoj saradnji. Amin.