Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog

Ramazanski ftari polaznika Škole Kur’ana Časnog
June 17, 2017
Upisna reklama za letnju Školu Kur’ana Časnog
July 5, 2017

Kolektivni iftar upošljenika Škole Kur’ana Časnog

Dana 24. 06. 2017. god., poslednjeg dana mubarek mjeseca ramazana, Škola Kur’ana Časnog je u restoranu “Divanhana”, organizovala kolektivni iftar za upošljenike škole i odabranu grupu polaznika hifza.
Pored kolektiva i rukovodstva Škole, ovom iftaru su prisustvovali i eminentni predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Muftijom dr.Mevlud-ef. Dudićem, direktorom Gazi Isa-beg medrese dr. Rešad-ef. Plojovićem, glavnim imamom Medžlisa IZ-e u Novom Pazaru Asmir-ef. Crnovršaninom, hafizima iz Turske, kao hafizima koji su učili ramazanske mukabele.
Prisutnima na ovom iftaru obratili su se direktor Škole Kura’na Časnog, hafiz Irfan.ef-Malić i predsjednik Mešihata , Muftija dr.Mevlud-ef. Dudić.
U svom obraćanju direktor Škole se zahvalio svim prisutnima i izrazio im toplu dobrodošlicu, a zatim istakao važnost i dosadašnje rezultate Škole Kur’ana Časnog, kao i svoje zadovoljstvo što smo dio neraskidivog dijela Islamske zajednice. Nakon toga je zamolio uvaženog Muftiju da se i on obrati prisutnima i da im uputi nekoliko korisnih savjeta.
U svom obraćanju Muftija je također istakao važnost ove mlade ustanove, njene dosadašnje rezultate kao i emanet koji dolazi sa svim dosadašnjim uspjesima Škole. Muftija je naglasio važnost hifza i hafiza u opštem smislu, ističući da hafiz Kur’ana mora biti njegov čuvar u svakom pogledu, bilo da se radi o njegovom memorisanju, praktičnom pridržavanju kur’anskih uputa ili pak u udaljavanju od svega što je Allah zabranio. Na kraju svog obraćanja Muftija je naglasio kolika je počast toga da čovjek radi u takvoj ustanovi, i posebno podvukao da svaki upošljenik Škole mora da bude hafiz-čuvar svog emaneta u domenu funkcije koju izvršava u Školi Kur’ana Časnog.
Zahvaljujemo Allahu dž.š. na ovoj i svim drugim blagodatima kojima počasti Školu Kur’ana Časnog, kao i predstavnicima Islamske zajednice na svoj dosadašnjoj podršci i pomoći koju su nam pružili u minulim godinama rada. Amin.