Odjeljenje Škole Kur’ana u Petnjici organiziralo iftar

Škola Kur’ana Časnog dobila novo kombi vozilo
June 16, 2016
Vrijedna donacija Školi Kur’ana Časnog od humanitarne organizacije “Sandžak” iz Danske
June 16, 2016

Odjeljenje Škole Kur’ana u Petnjici organiziralo iftar

Odjeljenje Škole Kur’ana Časnog u Petnjici u saradnji sa Muftijstvom sandžačkim je u četvrtak 09.07.2015. organiziralo iftar u Petnjici u Sandžačkoj ulici u prostorijama kulturnog centra Sandžak.

Prelijepoj imanskoj atmosferi prisustvovali su ugledni gosti, šejh Muhamed ibn Abdul Aziz El Matrudi iz Saudijske Arabije, sekretar Mešihata IZ-e dr. Ferid Bulić, pomoćnik Sandžačkog Muftije za Južni Sandžčak I davu hfz. Abdurrahman ef. Kujević, koordinator Škole Kur’ana časnog za Rožaje I Petnjicu Kemal ef. Murić, predsjednik BDZ-a u Crnoj Gori Hazbija Kalač, izaslanik predsjednika Općine Petnjica Ismet Latić i mnogi drugi ugledni gosti.

Nakon iftra prisutnima su se obratili hfz. Abdurrahman ef. Kujević i šejh Muhamed Elmatrudi. Govorili su o vrijednosti imana i ibadeta u životu pojedinca i zajednice. Također su prenijeli selame džematu od Sandžačkog Muftije Muamera ef. Zukorlića. Akšam namaz je obavljen u džamiji u Petnjici a druženje je nastavljeno na jaciji i teravih namazu u džamiji u Trpezima.

SANA

1 54 6 5 4 3 2