Prva ženska ramazanska mukabela u novijoj historiji Sandžaka

Polaznica Škole Kur’ana Časnog osvojila 3 mjesto u hifzu tri džuza Kur’ana Plemenitog
May 14, 2018
Ramazanski iftari u Školi Kur’ana Časnog
May 28, 2018

Prva ženska ramazanska mukabela u novijoj historiji Sandžaka

Hvala Uzvišenom Allahu dž.š. danas je u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji i Škole Kur’ana Časnog Novi Pazara, počelo učenje prve ženske  ramazanska mukabele u prostorijama Škole Kur’ana Časnog.

Svjedoci smo da se sa osnivanjem  Škole Kur’ana Časnog povećao broj onih koji uče i pamte Allahovu dž.š. Knjigu napamet, pogotovo kod naših majki i sestara. Uvidjevši ovo Mešihat IZ-e u Srbiji je ovog ramazana odlučio uvesti još jednu novinu tokom ramazanskih aktivnosti, tj. da se pored tradicionalnih ramazanskih mukabela koje uče hafizi u dzamijama, počne sa učenjem  ženske mukabele u prostorijama Škole Kur’ana Časnog Novi Pazar.

Ova ramazanska mukabela koja se uči u Školi Kur’ana Časnog Novi Pazar  ima dodatnu prednost što će naše majke i sestre tokom onih dana kada ne mogu ulaziti u džamije u prostorijama Škole Kur’ana moći usmeno pratiti učenje Kur’ana i tako sklopiti čitavu Kur’ansku hatmu.

Žensku mukabelu uče hafize i polaznice hifza Škole Kur’ana Časnog Novi Pazar.

Zavaljujemo Allahu dž.š. na prvom mjestu, a zatim Mešihata IZ-e u Srbiji i Školi Kur’ana Časnog, na ovoj predivnoj aktivnosti, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da se broj učesnika ove mukabele omasovi i da se vremenom ženske mukabele prošire i na ostale gradove Sandžaka.

Gospodaru naš, blagoslovi i navećom nagradom  obaspi učače, pratioce i organizatore ove Kur’anske mukabele. Amin.