Adžlan Kurtanović preslišao Kur’an pred svojim muhafizom

Škola Kur’ana Časnog organizirala edukativnu ekskurziju do Prizrena
December 21, 2018
Uručene jednokratne stipendije najboljim učenicima Škole
December 21, 2018

Adžlan Kurtanović preslišao Kur’an pred svojim muhafizom

Dana 17.12.2018.godine, u porodičnom domu porodice Kurtanović, u okruženju svojih najbližih, Adžlan Kurtanović, polaznik Škole Kur’ana Časnog u Novom Pazaru, proučio je poslednje sure iz Kur’ana Plemenitog, pred svojom muhaffizom, hafizom Irfanom ef. Mlićem i na taj način uspješno okončao prvi krug učenja hifza.
U ovoj mubarek večeri, on je darovao najljepši poklon svojim plemenitim roditeljima, njegovim muhafizima, Islamskoj zajednici, Školi Kur’ana Časnog i cijelom Sandžačku. Koristimo ovu priliku da mu najiskrenije čestitamo na ovom veličanstvenom uspjehu.
Na kraju ovog svečanog čina, direktor Škole Kur’ana Časnog, hafiz Irfan ef.Malić u ime kolektiva Škole mubareklisao je svim prisutnim ovaj veliki uspjeh uz dovu Allahu dž.š. da ga učvrsti na pravome putu i preporuku da nastavi sa usavršavanjem svog hifza, te da što prije izađe pred komisiju za hifz Mešihata IZ-e u Srbiji, ovjeri svoje stečeno znaje u Školi Kur’ana Časnog i na taj način stekne zvanje hafiza Kur’ana Plemenitog.
Molimo Allah dž.š. da našeg budućeg hafiza, Adžlana Kurtanovića, obilato nagradi za trud koji je uložio u učenju Allahove dž.š. Knjige, njegove roditelje, muhafize, kao i sve one koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarivanju ovog veličanstvenog uspjeha. Amin.