Iftar, dova i promocija fonda za pomoć hifza u Školi Kurana Časnog

U Džematu Fedžr u Minhenu Ana i Aleksandra primile islam
June 16, 2016
Polaznici Škole Kur’ana boravili na edukativnoj ekskurziji u Ulcinju i Baru
June 16, 2016

Iftar, dova i promocija fonda za pomoć hifza u Školi Kurana Časnog

Dana 14.5.2015.godine, u prostorijama i organizaciji Škole Kur’ana Časnog, održan je zajednički iftar za ženske polaznike Škole Kur’ana Časnog. Iftaru je prisustvovalo preko 30 postača,( žena, učenica i profesorica Škole Kur’ana Časnog ).

Nakon iftara prisutnima se prva obratila hafiza Šemsa Dacić sa kraćim vazom – nasihatom , govoreći o vrijednosti učenja Kur’ana, počastima hafiza, kao i nagradama za roditelje učača Kur’ana Časnog.

Posebnosti ovog skupa doprinijela je takodjer promocija mladog kandidata za komisiju hifza, buduće hafize Amele Aličković, koja se obratila skupu i ispričala svoj put hifza.

Primjeto je bilo oduševljenje svih prisutnih, koji nisu krili svoje suze radosnice zbog njenog uspjeha, i uspjeha svih dosadašnjih svršenika hifza u Školi Kur’ana Časnog.

Nakon toga profesorica Meliha Preljević je u kratkim crtama spomenula neke od najvažnijih projekata u Školi Kur’ana Časnog, koristeći priliku da promoviše fond Škole Kur’ana Časnog, fond za stipendiranje polaznika hifza, kao i ostalih polaznika Škole koji nisu u stanju plaćati školarinu u Školi Kur’ana Časnog. U planu je da u skorijoj budućnosti, uz Allahovu s.w.t pomoć da ovaj fond obuhvatiti i pomoć njihovim porodicama .

Kad Allah s.w.t. spusti svoj rahmet na jedan ovakav skup i druženje, onda su blagodati koje proisteknu sa takvog sijela mnogobrojne, tako da je tokom ovog druženja jedna od polaznica naše Škole, Adisa Džanković, sinoć odjenula svoj hidžab.

Hvala Allahu s.w.t. na svim ovim blagodatima, molimo Njega Uzvišenog da poveća uputu bošnjačkom narodu i da nur Njegove Plemenite Knjige obaspe srca cijelog muslimanskog Ummeta. Amin.

Škola Kur’ana Časnog.

skola druzenje (2) skola druzenje (3) skola druzenje (4)