Polaznici Škole Kur’ana boravili na edukativnoj ekskurziji u Ulcinju i Baru

Iftar, dova i promocija fonda za pomoć hifza u Školi Kurana Časnog
June 16, 2016
Reuda i Škola Kur’ana Rožaje svečano obilježili kraj školske godine
June 16, 2016

Polaznici Škole Kur’ana boravili na edukativnoj ekskurziji u Ulcinju i Baru

Škola Kur’ana Časnog organizirala edukativnu ekskurziju u Ulcinju i Baru za svoje polaznike. Ekskurzija je bila namijenjena za najuspješnije polaznike od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, iz Novog Pazara i Tutina.Ekskurzija se realizirala u dvije grupe, prva iz Novog Pazara i svih odjeljenja Tutina, a druga iz Sjenice i Prijepolja.

Škola Kur’ana koristi svaku priliku da učini što ljepšim boravak u njoj i sa ljudima koji je predstavljaju, u planu je još jedna ekskurzija za starije polaznike.

Za ovu školu i njene polaznike čulo se daleko, mnogi ih žele u svom društvu, kaže njen sekretar, upravo iz ovih razloga tokom mjeseca Ramazana polaznici Škole Kur’ana biće gosti Bošnjacima u Minhenu.

Škola Kur’ana je uspješno okončala ovu školsku godinu, po reakcijama ljudi oni očekuju još veći upis nakon ramazanskog raspusta. Samo ove godine otvorila je osam novih odjeljenja, jer je svi žele u svojoj blizini. Oni koji znaju koliki je značaj ove škole čine sve da pomognu i olakšaju njen rad.

Podsjećamo, škola Kur’ana Časnog svečano je otvorena 2010.godine za samo pet godina uspjela je otvoriti 24 odljenja širom Sandžaka i dijaspore.

SANA – N.Rebronja