Reuda i Škola Kur’ana Rožaje svečano obilježili kraj školske godine

Polaznici Škole Kur’ana boravili na edukativnoj ekskurziji u Ulcinju i Baru
June 16, 2016
Predavanja za žene u Školi Kur’ana u Ribariću
June 16, 2016

Reuda i Škola Kur’ana Rožaje svečano obilježili kraj školske godine

Škola Kur’ana Časnog Rožaje i Muftijstvo sandžačko organizovali su u petak u rožajskom Centru za kulturu prigodnu svječanost povodom okončanja školske 2014./15. godine i dodijelili diplome za uspješan kraj školske godine a najboljima uručena priznanja.

U prelijepom ambijentu mališani predškolske ustanove Reuda su svojim znanjem oduševili prepunu salu . Na bini su se poput najljepšeg reda publici obratili učenjem Časnog Kur’ana polaznici škole u Rožajama i Petnjici. Nakon toga uručene su i diplome ženskoj i muškoj generaciji polaznika.

Ističući značaj postojanja ove škole koordinator Kemal ef. Murić imao je par poruka prije svega roditeljima kojima zahvalio na ispravnoj odluci da upišu djecu u Školu Kur’ana.

Prigodnim obraćanjem skupu hfz. Adnan Mrkonjić iz BiH rekao je da je veoma ponosan i oduševljen onim što je zatekao u Sandžaku. On je dodao da je iz Sandžaka mnogo mnogo toga naučitit. Od vrijednosti, požrtvovanosti, dostojanstvenosti koja ih vazda krasi i da će on uz Alahovu pomoć uspjeti da nešto slično organizuje i u BIH.

Pomoćnik Muftije sandžačkog za južni Sandžak i dawu hfz. Abdurahman ef. Kujević istakao je ponosan današnjim skupom u Rožajama. Kujević je podsjetio da su vaspitači i upošljenici u Isalmskoj zajednici prošli Medresu Gazi Isa-beg iz Novog Pazara, najstariju ustanovu na Balkanu sa tradicijom preko 550 godina.

Hfz. Kujević je sa ponosom istakao da će i ove godine istureno odjeljenje ženske Medrese u Rožajama funkcionisati i pozvao roditelje da upišu svoju djecu. “Ja ću svoju djecu svu upisati u Medresu – najbolju školu na ovim prostorima a kako najbolje želim svojoj, tako želim i vašoj djeci, pa vas savjetujem da ih upišete” rekao je hfz. Kujević.

Kujević dodaje da se raduje što su roditelji konačno shvatili da su Alahov govor i put jedini vodić svima nama. On poručuje da se sve islamske instituciju moraju osloboditi, te da će narod prepoznati i birati one ustanove koje su autentično bošnjačke i koje rade za dobrit bošnjačkog naroda. On je poželio polaznicima Reude i Škole Kur’ana Časnog da im uzvišeni Alah podari da prenose slavu islama i budu ponosni bajraktari naše vjere.

Na kraju svečanosti zaslužnim vakifima uručene su zahvalnice.

Kroz Reudu koja je osnovana 1998. godine dosad je prošlo 14000 polaznika dok je Škola Kur’ana počela sa radom 2004. godine a dans ima 24 odjeljenja od toga tri u južnom Sandžaku preko 2500 polaznika.

2 13 12 11 10 9

????????????????????????????????????

7 6 5 4 3