Muftija Dudić uručio direktoru Škole hfz. Irfan ef. Maliću idžazetnamu sa senedom do Poslanika a.s.

Potpisan protokol o saradnji između Mešihata i Fondacije “Hifz Časnog Kur’ana”
April 28, 2017
Posjeta musafira iz arapskih zemalja
April 28, 2017

Muftija Dudić uručio direktoru Škole hfz. Irfan ef. Maliću idžazetnamu sa senedom do Poslanika a.s.

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 27.04.2017. godine, uručio je idžazetnamu direktoru Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Maliću.

Idžazetnama je posredstvom Svjetske organizacije za hifz iz Džede stigla od saudijskog šejha Abdullaha el Belušija, poznatog muhafiza u haremu Poslanikove a.s. džamije, pred kojim je hfz. Malić preslušao cijeli Kur’an,
Hafiz Irfan ef. Malić je prvu idžazetnamu dobio 2008. godine u Damasku od šejha Jasina Karuta, a ova idžazetnama je još jedno priznanje za njegov hifz. Inače, hfz. Malić je trideseti u lancu (senedu) prenosilaca Kur’ani Kerima kako su ga naučili od Poslanika a.s.
Ovom svečanom činu prisustvovali su predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predstavnik Svjetske organizacije za hifz dr. Džemal Muslih i predstavnik Svjetske akademije za kur’anske nauke dr. Abdullah Sanan.
Između ostalog, muftija Dudić je mubareklisao hfz. Maliću istakavši da je ovo ujedno i priznanje Školi Kur’ana Časnog i Islamskoj zajednici koja je iznjedrila ovakve kadrove.
https://www.youtube.com/watch?v=8eoJqNddm5k