Potpisan protokol o saradnji između Mešihata i Fondacije “Hifz Časnog Kur’ana”

Mufija Dudić i delegacija Rijaseta IZ-e BIH u posjeti Školi Kur’ana Časnog.
March 23, 2017
Muftija Dudić uručio direktoru Škole hfz. Irfan ef. Maliću idžazetnamu sa senedom do Poslanika a.s.
April 28, 2017

Potpisan protokol o saradnji između Mešihata i Fondacije “Hifz Časnog Kur’ana”

U četvrtak 27.04.2017. godine potpisan je Protokol o saradnji između Mešihata IZ-e u Srbiji i Fondacije “Hifz Časnog Kur’ana” iz Sarajeva. Ispred Mešihata Protokol je potpisao direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, a ispred Fondacije dr. Džemal Muslih.

Potpisani protokol o saradnji između ove dvije institucije podrazumijeva popularizaciju učenja hifza Kur’ana Časnog kod polaznika Škole Kur’ana, mektebske pouke, učenika Medrese, studenata Fakulteta za islamske studije i omladine na području svih muftijstava Islamske zejednice u Srbiji. Na osnovu protokola, obje strane će raditi na organizovanju i održavanju seminara, savjetovanja, okruglih stolova, radionica i instrukcija za muhafize i profesore kiraeta, te unapređenju kvaliteta takmičenja u hifzu Kur’ana Časnog.
Fondacija iz Sarajeva finansijski će pomagati i pružati podršku projektima Mešihata na polju hifza Kur’ana Časnog, te iznaći mogućnost za dolazak uglednih alima iz islamskog svijeta  u cilju edukacije i stručnog usavršavanja nastavnog kadra.
https://www.youtube.com/watch?v=6tgMcVGXBXE