Škola Kur’ana Časnog organizovala turnir u odbojci za ženske polaznike svoje Škole

Održano takmičenje u učenju Kur’ana na nivou Balkanskih medresa
April 28, 2018
Škola Kur’ana Časnog organizovala edukativno-rekreativnu ekskurziju do Crnogorskog primorja
May 14, 2018

Škola Kur’ana Časnog organizovala turnir u odbojci za ženske polaznike svoje Škole

Dana 06.05.2018.godine, Škola Kur’ana Časnog organizovala je u Novom Pazaru, treći po redu tradicionalni turnir u odbojci, za ženske polaznike svoje Škole. Domaćini ovog turnira bili su Uprava Škole Kur’ana Časnog sa upošljenicima centralnog odjeljenja, na čelu sa direktorom škole, hafizom Irfanom ef.Malićem.

Direktor škole je otvorio ovo prelijepo takmičenje, a zatim se tokom svog obraćanja zahvalio svim upošljenicima Škole, a prvenstveno djeci, tj. učesnicama samog turnira. Svečanom dijelu otvaranja prisustvovao je i predstavnik Svjetske organizacije za hifz iz BiH, doktor Džemal Muslih, veliki prijatelj Škole Kur’ana Časnog.

Tokom održavanja ovog turnira polaznice Škole Kur’ana Časnog pokazale su pravo bratsko islamsko druženje, fer plej u igri i visok kvalitet u igri. Prvo mjesto osvojilo je odjeljenje Škole Kur’ana Časnog iz Prijepolja, drugo mjesto odjeljenje iz Novog Pazara a treće mjesto odjeljenje Škole Kur’ana Časnog iz Ribarića. Sudija na ovom turniru bio je savezni odbojkaški sudija Fuad Salihović i generalni skeretar O.K. Novi Pazar.Koristimo priliku da mu se zahvalimo na profesionalnom sudjenju i ljubaznosti.

Pehare za prva tri mjesta ispred Škole Kur’ana Časnog uručili su: Fikret ef.Fijuljan, prof.Almir Šantić i prof. Amir Džanko, a zlatne, srebrene i bronzane medalje uručile su profesorice Selma Džemić, Hadžera Arifović i Ajkuna Zeković. Nagrade najbojim učesnicama turnira, Azri Hadžiavdić i Fatimi Hadrović, u vidu umjetničke slike, knjiga i besplatnog odlaska na ekskurziju u Ulcinj, uručio je sekretar škole, prof.Džemil Destanović. Škola Kur’ana Časnog se ovim putem želi zahvaliti Upravi i upošljenicima sportske hale ,,Pendik” na lijepom dočeku i ustupljivanju sportskog terena,vrijednim upošljenicima Škole Kur’ana Časnog, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj odbojkaški turnir uspješno realizuje. Amin.